Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διορία 5 ημερών δίνουν οι αγρότες
Δελτία τύπου
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 12:11
04Διορία πέντε ημερών δίνουν οι αγρότες προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα συζητήσει, από μηδενικής βάσης, όλα τα αιτήματά τους, κλιμακώνοντας την ίδια στιγμή τις κινητοποιήσεις τους αυξάνοντας τα σημεία αλλά και τις ώρες αποκλεισμού των δρόμων σε όλη την Ελλάδα.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης τα μέλη του μπλόκου.
Κλειστή για έξι ώρες θα είναι και σήμερα η εθνική οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης στον κόμβο των Μικροθηβών, από τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι για 12η ημέρα βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν στήσει το μεγάλο μπλόκο των Μικροθηβών. Ο δρόμος θα είναι κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα. Η κυκλοφορία γίνεται από παράδρομους και με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από τον Αλμυρό και στη συνέχεια μέσω Βόλου ή Φαρσάλων.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν εξάλλου μετά από συνελεύσεις και οι αγρότες στα μπλόκα της Πελοποννήσου, ενώ τη στάση τους σκληραίνουν και οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από απόφαση της συνέλευσης, ο κόμβος Κεφαλόβρυσου θα αποκλειστεί από 10:00 αύριο το πρωί έως 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, είναι πιθανός και ο αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων οδών, με τους αγρότες να διαμηνύουν ότι θα κλείσουν και την Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων.
Κατάληψη της ΔΟΥ στην Άρτα πραγματοποιούν, από τις 7:30 το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στην παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης. Η κατάληψη θα λήξει στις 3 μετά το μεσημέρι όπως αναφέρει η συντονιστική επιτροπή. Στην 'Αρτα τα τρακτέρ στο Κομπότι και στο μπλόκο στην είσοδο της πόλης θα κλείσουν και σήμερα το δρόμο από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.
Ανάλογοι είναι οι αποκλεισμοί δρόμων και στα υπόλοιπα μπλόκα της Ηπείρου, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, στον κόμβο του Λούρου και στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κακκαβιάς.
Οι αποκλεισμοί αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με τους αγρότες να μην αποκλείουν ακόμη και το γενικό «black out», αν μετά την Πέμπτη δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις εκ μέρους της κυβέρνησης στο θέμα των προτάσεων που έχουν καταθέσει για απόσυρση του ασφαλιστικού και συζήτηση από μηδενική βάση τόσο για το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής.
Την Κυριακή θα ξανασυνεδριάσουν οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών για να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Ενταση στο τελωνείο του Προμαχώνα
Σε μια «κλωστή» φαίνεται ότι κρέμονται οι σχέσεις των αγροτών στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και τις υπηρεσίες στη γειτονική χώρα.
Στο μπλόκο του Προμαχώνα αποφασίστηκε από χθες να σκληρύνουν τη στάση τους και να μην επιτρέπουν τη διέλευση ούτε στα ΙΧ οχήματα και στα λεωφορεία, κάτι που, ωστόσο, και οι ίδιοι «δυσκολεύονται να τηρήσουν», αφού όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγρότης Βισαλτίας και μέλος της συντονιστικής Στέργιος Λίτος «δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται παιδιά και μέλη της κοινωνίας και έτσι ανοίγουμε το βράδυ, αλλά εμμένουμε στη θέση μας ότι δεν περνάνε φορτηγά και νταλίκες».
Στο μεταξύ, χθές το βράδυ σημειώθηκε ένταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο τελωνείο του Προμαχώνα, όταν Βούλγαροι οδηγοί και πολίτες δεν επέτρεπαν τη διέλευση ΙΧ, λεωφορείων και φορτηγών σε Έλληνες, αλλά και σε όσους ήθελαν να βρεθούν επί βουλγαρικού εδάφους εκείνη την ώρα, μετά τις 8 το βράδυ. «Οπως οι Έλληνες αγρότες με τα μπλόκα έκλεισαν τους δρόμους, έτσι και αυτοί δεν επέτρεπαν σε κανέναν για περίπου μιάμιση ώρα να περάσει στη Βουλγαρία» μας γνωστοποίησε ο κ. Λίτος. Αστυνομική δύναμη, τελικά επέφερε την τάξη και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε κανονικά. Οι αγρότες εμμένουν και σήμερα να μην επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν.
 
...προηγούμενη