Η Υγεία «διδάσκεται» και «εξετάζεται» στα σχολεία του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη
ΝΙΚΑΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 11:50
Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων με τη στήριξη του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Αγ.Παντελεήμων» πραγματοποιεί η Κοινωνική υπηρεσία Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη σε συνεργασία
με την Β’ ΔΥΠΕ (Διοικητική Υγεινονομική Περιφέρεια) και την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας και Προληπτικού Ελέγχου των μαθητών.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Οι δράσεις μας έχουν όχι μόνο ενημερωτικό αλλά και παρεμβατικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών. Οι παρεμβάσεις προληπτικού ελέγχου αφορούν στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης και περιλαμβάνουν συγκεκριμένες πρακτικές για την έγκυρη πρόγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας των παιδιών. Σύγχρονα ζητήματα όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση, η παχυσαρκία, οι αλλεργίες και πολλά άλλα θα αναπτυχθούν με διαδραστικό τρόπο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας  γιατί Â για εμάς ο ενημερωμένος μαθητής είναι και υπεύθυνος πολίτης».
Πιο συγκεκριμένα ο προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει: Οδοντιατρική και Οφθαλμολογική εξέταση, Παιδιατρική και Παιδοχειρουργική εξέταση στους μαθητές της Α’ Δημοτικού, Παιδιατρική εξέταση από παιδιάτρου σε μαθητές της Δ’ Δημοτικού, έλεγχο βιβλιαρίων και εμβολιαστική κάλυψη σε όλους τους μαθητές από το τμήμα επισκεπτριών Υγείας του νοσοκομείου.
Όσον αφορά στα προγράμματα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας στα σχολεία της πόλης θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές συζητήσεις με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου μέσω του προγράμματος Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του εθισμού των  εφήβων στο διαδίκτυο , καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά Â και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου.
«Πρόληψη του καπνίσματος», Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας που απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και  ΣΤ΄ Δημοτικού.
« Παιδική παχυσαρκία  και Ομάδες τροφίμων »  στο πλαίσιο του προγράμματος « Ευζήν  που απευθύνεται σε  όλες τις τάξεις  Δημοτικού
«Πρώτες Βοήθειες σε σχολικά ατυχήματα» για μαθητές Δ΄ Ε΄ και  ΣΤ΄ Δημοτικού.
«Άσκηση και διατροφή» σε μαθητές Γυμνασίου
« Αλλεργίες στο σχολείο και πως αντιμετωπίζονται » σε μαθητές Γυμνασίου
 
...προηγούμενη