τελευταίο θέμα στο webtv Αθήνας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ. ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΛΛΑΣ"
ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 10:38
·       Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, που εγκαινιάζει  μια συνεργασία που μόνον κέρδος και απόλαυση θα φέρει στην πόλη,
τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Τη συνεργασία  του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τα Αθηναϊκά Θέατρα, στο πλαίσιο της οποίας,  το θέατρο Παλλάς, ένας δημοφιλής και αγαπητός τόπος ψυχαγωγίας και πολιτισμού για τους Αθηναίους, στην καρδιά της πόλης θα είναι η στέγη των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.
·       Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων επιδιώκει πάντα  να φέρει την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Έτσι και η έναρξη σήμερα των συναυλιών  γίνεται μ’ ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ανάλαφρη διάθεση και ζωντάνια και περιλαμβάνει έργα των J. Brahms, A. Dvořák, E. Grieg, J. Massenet και G. Rossini.
·       Σε σταθερότερη βάση, η Συμφωνική του δήμου Αθηναίων καθιερώνει μία σειρά πρωινών συναυλιών που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και περιλαμβάνουν δημοφιλή έργα της δυτικής έντεχνης μουσικής.
·       Τα Μουσικά Σύνολα, η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Big Band, η Μικτή Χορωδία και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κλασική, χορωδιακή και φωνητική μουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι και τζαζ. Μουσικές και ρυθμοί, για σχεδόν όλα τα γούστα και τις ηλικίες.
·       Κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας αναγνωρίζουν στις εκδηλώσεις και μουσικές εμφανίσεις τους, την ποιότητα, την τέχνη και την αισθητική που είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης, σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς. Â Η απήχηση των Μουσικών Συνόλων στην Αθήνα είναι μεγάλη και η υποδοχή τις περισσότερες φορές ενθουσιώδης. Η Â συμβολή τους, επιπλέον, στον πολιτισμό και ιδιαίτερα στη διάδοση και απόλαυση της μουσικής ιδιαιτέρως σημαντική.
·       Είναι μουσικοί ταυτισμένοι με την πόλη, είναι η μουσική έκφραση της Αθήνας.
·       Οι συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του δήμου της Αθήνας είναι ανοικτές και προσιτές σε όλους, και πραγματοποιούνται σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Σε κάθε γωνιά της πόλης, σε σχολεία, σε εκπαιδευτικά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Συχνά, επίσης σε συνεργασία µε άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και δημόσιους φορείς στο πλαίσιο ελληνικών και διεθνών φεστιβάλ, καθώς και σε περιοδείες εκτός Αθηνών.
·       Η σύμπραξή τους με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα  στην ιστορική σκηνή του Παλλάς, που εγκαινιάζεται σήμερα και θα διαρκέσει έως τον Ιανουάριο 2016, θα προσφέρει στους Αθηναίους την απόλαυση μουσικών αριστουργημάτων.
·       Η δημοτική αρχή της Αθήνας στηρίζει μαζί με τους φορείς της αλλά συμπράττοντας και με άλλους φορείς, πολιτιστικούς ή εκπαιδευτικούς οργανισμούς, την τεράστια και δημιουργική δυναμική του πολιτισμού. Τον ισχυρότατο, διαχρονικό  και ιστορικό αυτό δεσμό και σύνδεσμο της Αθήνας με την Ευρώπη.
 
...προηγούμενη