τελευταίο θέμα στο webtv Συνεντεύξεις

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ευάγγελος Αντώναρος
Συνεντεύξεις
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 20:57
ANTONAROSΓια εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία:
«Μετά από δύο ήττες -το έχω πει και στο παρελθόν πολλές φορές-, έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει ένα συνέδριο, για να αναδιαμορφωθεί, να επαναπροσδιοριστεί η φυσιογνωμία, τα χαρακτηριστικά, ο τρόπος κίνησης, ακόμα και η έκφραση λόγου και το περιεχόμενο του λόγου της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, δυστυχώς, δεν έγινε. Φτάνουμε τώρα στην εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί και συζητηθεί σε βάθος -όπως γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα-, αυτά τα πράγματα».
* Για τον Ευ. Μεϊμαράκη:
«Ο Ευ. Μεϊμαράκης παρέλαβε μια Νέα Δημοκρατία, την επαύριο του δημοψηφίσματος, αρχές Ιουλίου, που δημοσκοπικά ήταν κάτω από το 20%. Μια Νέα Δημοκρατία που η τότε ηγεσία την είχε οδηγήσει στα τάρταρα. Ο Ευ. Μεϊμαράκης με τον ενωτικό λόγο που πραγματικά διαθέτει -και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει-, με την παραταξιακή συνείδηση που επίσης διαθέτει, με την προσήλωσή του στο μεσαίο δρόμο, κατάφερε στον λίγο χρόνο που είχε να αναστηλώσει όσο μπορούσε τη Νέα Δημοκρατία. Χαίρομαι, όμως, που πρώην συνάδελφοί μου στη Βουλή, όπως ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Απ. Τζιτζικώστας -με τον οποίο με συνδέει φιλία, η οποία είναι και θα παραμείνει αδιατάραχτη-, διεκδικούν αυτό το κορυφαίο αξίωμα».
* Για τη Νέα Δημοκρατία:
«Η Νέα Δημοκρατία σε δύσκολες εποχές που άλλαξε η ηγεσία και μετά η νέα ηγεσία έχασε εκλογές, δεν διασπάστηκε, δεν διαλύθηκε. Μην αρχίζουμε να κρούουμε κουδούνια μεγάλου κινδύνου, επειδή έχουμε μπροστά μας μια εκλογική διαδικασία. Οι εκλογικές διαδικασίες γίνονται πάντα με σχετική ένταση».
Δημοσιογράφος: Περιμένετε κάποιο νεύμα από τον Κ. Καραμανλή;
Ευ. Αντώναρος: «Δεν περιμένω κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να έχω συνεννοηθεί μαζί του και να έχω μιλήσει».
* Για τον Απ. Τζιτζικώστα:
«Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες. Όλα θα παιχτούν στο κοινοβούλιο και αυτό είναι ένα μειονέκτημα για τον Απ. Τζιτζικώστα, γιατί δεν θα μπορεί να είναι στο κοινοβούλιο. Έχει καταφέρει μια περήφανη νίκη, μοναδική, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα είναι μονόλογοι του Α. Τσίπρα, ως πρωθυπουργού, στον οποίο δεν θα μπορεί να αντιτάξει τίποτα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εάν είναι ο κ. Τζιτζικώστας. Επειδή η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, αυτό είναι ένα πρόβλημα. Προσωπικά, με προβληματίζει πάρα πολύ, γιατί ξέρω να ζυγίζω το ειδικό βάρος που έχει ο κοινοβουλευτισμός και η λειτουργία του».
 
...προηγούμενη