τελευταίο θέμα στο webtv Αθήνας

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΚΤΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ BLOGGERS ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 14:45
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/localtv/domains/localtv.gr/public_html/images/stories/iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.jpg
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiΟκτώ γνωστούς, μεγάλης επιρροής, ταξιδιωτικούς bloggers φέρνει στην Αθήνα ο δήμος Αθηναίων, προκειμένου να μεταφέρουν το Φθινοπωρινό δυναμικό μήνυμα της ελληνικής πρωτεύουσας σε όλο τον κόσμο, με στόχο την καθιέρωσή της σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό.
Οι οκτώ πολύ γνωστοί ταξιδιωτικοί bloggers – προσωπικότητες από την Ευρώπη – έχουν κληθεί να επιλέξουν και να βιώσουν την «τέλεια ημέρα εμπειριών» (Perfect Day) στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων και του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών (ACVB).
Οι bloggers πρόκειται να φιλοξενηθούν διαδοχικά στην Αθήνα τις επτά επόμενες εβδομάδες, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ο κάθε blogger αντιπροσωπεύει ένα είδος επισκέπτη της Αθήνας (luxury, budget, family, culture, shopping, gastronomy, nightlife κ.λπ). Κατά τη διάρκεια της 3ήμερης διαμονής του, ο κάθε blogger θα βιώσει επιλεγμένες «Αθηναϊκές στιγμές» σύμφωνα με το προφίλ του, ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους, θα αναλάβουν τη διαχείριση των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης της πόλης (THIS IS ATHENS!) και με αυτό τον τρόπο θα διαδώσουν τις εμπειρίες τους σε συνδυασμό με τα δικά τους social media, σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων δημιούργησε τις συνθήκες και  τις συνεργασίες για την εφαρμογή του experience design στη πόλη μας, ενώ στοχεύει στην αξιοποίηση της σημαντικής δυναμικής που εμφανίζει η Αθήνα ως προς τις ροές επισκεπτών και παράλληλα έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου του δήμου Αθηναίων για την περίοδο 2013 - 2017.
Ως προπομπός όλων των παραπάνω, στις 3 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε στο Impact Hub το This is Athens – Experience Design Workshop κατά τη διάρκεια του οποίου, διακεκριμένοι Tourism Opinion Influencers, τοπικοί πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών (ΕΟΤ, Aegean airlines, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΟΑΣΑ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ κ.α.), εκπρόσωποι του δήμου, επιλεγμένοι εκδότες Lifestyle media, ειδικοί του experience design από το εξωτερικό, μέλη της κοινότητας των αθηναίων εθελοντών του προγράμματος This is MY Athens καθώς και επαγγελματίες νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ευρύ πεδίο της παροχής τουριστικών υπηρεσιών, συνεργάστηκαν για να επανασχεδιάσουν την εμπειρία του επισκέπτη της Αθήνας.
Περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες, μέσα από μία διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία, ανακάλυψαν τρόπους διατύπωσης προτάσεων για το πως οι επισκέπτες θα μπορούσαν να βιώσουν μια «τέλεια ημέρα» (Perfect Day) στον προορισμό και να ενισχύουν την αλληλεπίδραση τους με αυτόν, σε όλα τα στάδια εξέλιξης της τουριστικής εμπειρίας. Μέσα από την διαδικασία αυτή, αποτυπώθηκε μια σειρά από ιδιαίτερες στιγμές της τουριστικής Αθήνας οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις πλέον αυθεντικές εμπειρίες του προορισμού, βρίσκονται σε συνάφεια με τις κατηγορίες ταξιδιωτών που επισκέπτονται την πόλη και πρόκειται να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα των εθελοντικών περιηγήσεων.
 
...προηγούμενη