τελευταίο θέμα στο webtv Κηφισιάς

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής
ΚΗΦΙΣΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 13:52
Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τελέστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στα 90 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που δημιουργήθηκε αυτός ο πυρήνας στην Νέα Ερυθραία που κρατά ζωντανά το μικρασιατικό στοιχείο, ζωογόνο παράγοντα για τη σύγχρονη Ελλάδα. Περιέγραψε το πώς έφτασαν καταφρονεμένοι και λοιδορούμενοι οι μικρασιάτες πρόσφυγες και επεσήμανε την συμβολή τους λέγοντας χαρακτηριστικά «το δάκρυ έγινε αγίασμα και ευλόγησε την ανάπτυξη».
Ο κ. Θωμάκος ευχήθηκε «η μνήμη και ο νόστος να μετατραπούν σε αφύπνιση και δημιουργία καθώς η πνευματική πολιτιστική και επιχειρηματική δημιουργία του μικρασιατικού ελληνισμού έγιναν βάση για τον νεοελληνικό πολιτισμό» και ευχαρίστησε  για την συμβολή του το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου μας και τους μικρασιατικούς συλλόγους Νέας Ερυθραίας: Ένωση Μικρασιατών, Αδελφότητα Αλατσατιανών, Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες» καθώς και o Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Λυθριού «Η Αγία Ματρώνα».
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, ομάδας προσκόπων και σημαιοφόρων από τοπικούς συλλόγους.
 
...προηγούμενη