τελευταίο θέμα στο webtv Κηφισιάς

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός επί τάπητος στις Συνοικιακές Συνελεύσεις του Ιουλίου.
ΚΗΦΙΣΙΑ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 17:30
Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας ήταν τα κυρίαρχα θέματα στις Συνοικιακές Συνελεύσεις Εκάλης, Αδαμών και Νέας Κηφισιάς, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουλίου.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος ενημέρωσε τους πολίτες διεξοδικά για το νέο δημοκρατικό εγχείρημα στο Δήμο μας. Τόνισε ότι οι δημότες, μέσω του συμμετοχικού προϋπολογισμού, θα αποφασίσουν για έργα, δράσεις και καινοτόμες υπηρεσίες για τις συνοικίες τους. Μάλιστα το συνολικό πόσο που θα δοθεί για το σκοπό αυτό ανέρχεται στις  250.000 ευρώ και για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Κηφισιάς, Νέα Ερυθραίας και Εκάλης.
Ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων και αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσούλος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους σχετικά με τα θέματα που ήδη έχουν διευθετηθεί από τις προηγούμενες συνελεύσεις καθώς και στις τρεις περιοχές πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικές.
Στις Συνοικιακές Συνελεύσεις που δεν έχουν χαρακτήρα περιοδειών αλλά ουσιαστικού διαλόγου με τους πολίτες ορίστηκε, ως συνήθως,  κατάλογος ομιλητών όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν και να εκθέσουν τις απόψεις για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Η 19η Συνοικιακή Συνέλευση  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 στο  Εντευκτήριο  της  Εκάλης. Οι πολίτες μεταξύ άλλων έθεσαν τα εξής θέματα:
1. Ζητήθηκε καλύτερος προγραμματισμός στην αποκομιδή των απορριμμάτων και των κηπαίων.
2. Τέθηκαν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, π.χ. μονοδρόμηση της οδού Βουτσινά.
3. Διατυπώθηκε το αίτημα της αποκατάστασης του οδοστρώματος μετά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου.
4. Συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται  με τα κουνούπια από τις  εγκαταλελειμμένες  πισίνες
5. Ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών διεκδίκησης του Γυμνασίου της Εκάλης
6. Δόθηκαν συγχαρητήρια για  την  έναρξη  της  διαδικασίας    επαναλειτουργίας  του  «Νάρκισσου»  με προϋπόθεση την διατήρηση του παραδοσιακού ύφους του.
7. Αναφέρθηκαν και καταγράφτηκαν προβλήματα στην λειτουργία του Εντευκτηρίου της Εκάλης
8. Επισημάνθηκε η εγκατάλειψη του Ζάννειου Ιδρύματος
Η 20η Συνοικιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 στις Αδάμες Κηφισιάς.
Στην Συνέλευση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:
1. Ζητήθηκε ενημέρωση για το έργο της αποχέτευσης στον οικισμό, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης έργων στους κοινόχρηστους χώρους.
2. Τέθηκε το θέμα της δημιουργίας σχολικού κτιρίου για το 10ο Νηπιαγωγείο
3. Δόθηκαν συγκεκριμένα σημεία όπου σημειώνεται έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, όπως στην περιοχή Γράμμος – Φοίνικας,  που καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση των πεζών
4. Εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την κατανομή του ποσού που έχει πρόθεση να διαθέσει ο Δήμος στις Αδάμες μέσω του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, σε σχέση με την Εκάλη και την Ν. Ερυθραία.
5. Ζητήθηκε η έγκαιρη ειδοποίηση  ιδιοκτητών οικοπέδων που χρειάζονται παρέμβαση καθαρισμού, από το Δήμο προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς
6. Τέθηκε το θέμα της αποκατάστασης του οδοστρώματος από λακκούβες, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη ελέγχου για την ανεξέλεγκτη φύτευση δένδρων στα πεζοδρόμια που παρεμποδίζει τη διέλευση των πεζών
7. Επισημάνθηκε η κακή σήμανση στις οδούς Τροιζηνίας & Αχαΐας, Άργους και Αιγίου.
8. Ζητήθηκε η διάνοιξη δρόμων (πχ Ρούπελ κατά μεγάλο ποσοστό)
Η 21η Συνοικιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 στη Νέα Κηφισιά. Οι πολίτες μεταξύ άλλων έθεσαν τα εξής θέματα:
1. Ζητήθηκε η αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων στην περιοχή κάτι που έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες
2. Τέθηκε το θέμα του  εξωραϊσμού της παιδικής χαράς και της συντήρησης των οργάνων-παιχνιδιών της,  στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
3. Δόθηκαν σημεία όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και τονίστηκε η αναγκαιότητα εντατικοποίησης της απομάκρυνσης  τους
4. Αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν φθορές στο χώρο του Γ’ ΚΑΠΗ
5. Εκφράστηκαν απόψεις για την συνδρομή του Δήμου στις εκδρομές και στα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ
6. Επισημάνθηκε πως είναι αναγκαίο το πότισμα των φυτών που βρίσκονται στις νησίδες των δρόμων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες
7. Ζητήθηκαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε δρόμους της περιοχής όπως π.χ. οδού Αγραύλης
8. Ορίστηκε επιτροπή για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό.
Να σημειωθεί ότι στις Συνοικιακές Συνελεύσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Ενοτήτων, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
 
...προηγούμενη