Αποτελέσματα 25ου Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 17:00
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/localtv/domains/localtv.gr/public_html/images/stories/Gymnastrada_2015_4.jpg
Gymnastrada_2015_4Ξεχωριστής σημασίας το 25ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Για 25η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργάνωσε το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους και θα αρκούσαν μόνο οι αριθμοί για να φανερώσουν την επιτυχία του: συμμετοχές από 135 σωματεία, 2770 αθλητές - ερασιτέχνες και επαγγελματίες όλων των ηλικιών – οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες θεατές στις κερκίδες του γηπέδου της Πράσινου Λόφου.
Η ψυχή και το νόημα της Γυμναστράδας όμως βρίσκεται πέρα από τους αριθμούς: περηφάνια για τα παιδιά, τους αυριανούς πρωταθλητές, συγκίνηση για το ευ αγωνίζεσθαι και την προσπάθεια, στο τέλος της ημέρας δε, η αξία της συμμετοχής, χωρίς νικητές και ηττημένους.
Βέβαια, η Γυμναστράδα στα 25α της γενέθλια έπρεπε να είναι ξεχωριστή. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στο παιδί. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, λοιπόν, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών, με στόχο την στήριξη των παιδιών του Ηρακλείου.
Επιπλέον, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν ξέχασε τους ανθρώπους που ξεκίνησαν τη Γυμναστράδα 25 χρόνια πριν. Στο τέλος της πρώτης ημέρας των αγωνισμάτων, ο Νίκος Μπάμπαλος, εκπροσωπώντας το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, τίμησε τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Μαστοράκο, και την πρώην αντιδήμαρχο, Άννα Βερούλη, οι οποίοι είχαν την ιδέα και πραγματοποίησαν την πρώτη διοργάνωση το 1990!
«Ήταν τότε όταν στο Δήμο Ηρακλείου ξεκίνησε δειλά δειλά ένα αθλητικό γεγονός που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Ένα γεγονός, που κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους. Και είναι αυτή η αγάπη του κόσμου, που αγκάλιασε τις γυμναστικές επιδείξεις, που επιτρέπει στους πρωτεργάτες του θεσμού – και αναφέρομαι φυσικά στον κ. Γιώργο Μαστοράκο και στο σύνολο της τότε δημοτικής ομάδας- να νιώθουν υπερήφανοι για τον καρπό που φύτεψαν», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Μπάμπαλος για να συμπληρώσει: «Δική μας δουλειά, η δική μας υποχρέωση αν θέλετε, είναι αυτό τον καρπό που με τα χρόνια έγινε δεντράκι, να το βοηθήσουμε να απλώσει στέρεες ρίζες, να απλωθεί και να δυναμώσει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Και κάνουμε κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει ο θεσμός μας την αξία αλλά και τη δυναμική που του αναλογεί».
«Είναι ένας ξεχωριστός θεσμός η Γυμναστράδα, ένας θεσμός που όλοι είναι πρώτοι. Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, έκφρασης και ανάγκη. Κατόρθωμά μας ότι αυτά τα μηνύματα μπορέσαμε και τα περάσαμε στην ηρακλειώτικη κοινωνία. Για αυτό γιορτάζουμε σήμερα τα 25 χρόνια του Φεστιβάλ και θα γιορτάζουμε και στο μέλλον ακόμα 25…», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Μαστοράκος.
«Σε 25 χρόνια οι σημερινοί αθλητές θα είναι εκείνοι στις εξέδρες και θα παρακολουθούν τους αυριανούς διάδοχους τους, τα δικά τους παιδιά να αγωνίζονται. Αυτή είναι η μαγεία της Γυμναστράδας. Για αυτό την ξεκινήσαμε και για αυτό θα συνεχίσει», το μήνυμα της Άννας Βερούλη.
 
...προηγούμενη