ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΛΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 11:50
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/localtv/domains/localtv.gr/public_html/images/stories/Synantisi_Polonoi_Ekpaideytikoi_1.jpg
Synantisi_Polonoi_Ekpaideytikoi_1Την αντιπροσωπεία των Πολωνών εκπαιδευτικών που τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο Ηράκλειο Αττικής για να παρακολουθήσει τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου της πόλης,
υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε αντίστοιχο σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Πολωνία, σκοπός δε της επίσκεψής τους ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης πάνω στο εκπαιδευτικό έργο με τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Στο πλαίσιο αυτό, είχαν καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής τους άψογη συνεργασία με τον διευθυντή του Ειδικού Σχολείου, Θανάση Μπούρα, ο οποίος συνόδεψε την αποστολή και στη συνάντηση με τον δήμαρχο.
«Η φροντίδα για τα παιδιά μια αναπηρία, όπως η παροχή μιας άρτιας εκπαίδευσης που θα βοηθήσει αργότερα στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας είναι και για εμάς θέμα μεγάλης ευαισθησίας», τόνισε στους εκπαιδευτικούς ο Νίκος Μπάμπαλος. Ο δήμαρχος σημείωσε τη δυσκολία που υπάρχει στην Ελλάδα για την απορρόφηση των παιδιών που αποφοιτούν από τα Ειδικά Σχολεία σε θέσεις εργασίας, σχολιάζοντας πως ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κάνει κατά καιρούς χρήση προγραμμάτων προσφοράς είτε πλήρους απασχόλησης, είτε πρακτικής εξάσκησης των ΑμΕΑ.
Ο κ. Μπάμπαλος ενημέρωσε τους Πολωνούς εκπαιδευτικούς για την πορεία εργασιών της ανέγερσης του νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο, το οποίο θα είναι έτοιμο σε ένα περίπου χρόνο για να φιλοξενήσει μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
«Αυτή η ανταλλαγή επισκέψεων είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Έχουμε να μάθουμε πολλά ο ένας από τον άλλο για να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό σας έργο. Κάνω την ευχή να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, και σε αλλά σχολεία. Τελικοί ωφελημένοι, άλλωστε, είναι τα ίδια τα παιδιά», σημείωσε ο δήμαρχος.
 
...προηγούμενη