τελευταίο θέμα στο webtv Αγίου Δημητρίου

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ. Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΝ 21/04/2015
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 11:14
Η Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μεταφέρει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μαρτίου,
ικανοποιώντας με το τρόπο αυτό τις απαιτήσεις της Ε.Ε και ΔΝΤ για «κεντρική διαχείριση των χρημάτων» για να είναι εξασφαλισμένη η αποπληρωμή των τοκογλυφικών δόσεων του δημόσιου χρέους.
Πριν λίγες μέρες πληρώθηκαν κανονικά οι Δόσεις σε Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ. καθώς επίσης και 500 εκατομμύρια εύρω σε εξοπλιστικά προγράμματα.
Ξέχασε πολύ γρήγορα η κυβέρνηση τις προεκλογικές εξαγγελίες και με την ίδια πρακτική, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ουσιαστικά παίρνει τα λεφτά των Δημοτών και των Εργαζομένων για να τα μετατρέψει σε ρέπος  του ελληνικού δημοσίου, αντί σε παροχές και έργα για το λαό.
Η Κυβέρνηση με την πράξη αυτή ουσιαστικά παίρνει, με πραξικοπηματικό τρόπο, αναγκαστικό δάνειο από   Δήμους και Ν.Π.Δ.Δ. , για να πληρώσει τους δανειστές, τους τοκογλύφους όπως τους αποκαλούσαν προεκλογικά.
Καταργεί το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ των ΟΤΑ και οδηγεί την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σε οικονομική κατάρρευση και ασφυξία .
Η επιλογή αυτη θα οδηγήσει στη μη καταβολή μισθών και συντάξεων, σε ελείψεις βασικών αγαθών κυρίως για τη διατροφή των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς σε αναστολή εν γένει λειτουργιών όλων των κοινωνικών δομών που σήμερα εξυπηρετούν χιλιάδες λαού ευρισκόμενου σε ανάγκη
Με το τρόπο αυτή βγαίνουν λάδι όλες οι προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις που οδήγησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων σε ομόλογα και ρέπος, και που κατόπιν «κούρεψαν» μέσω το ΡSI  13 δις.
Για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει το μάρμαρο των μνημονιακών πολιτικών που συνεχίζονται κανονικά.
Οι πολιτικές μείωσης Μισθών, Συντάξεων, Απολύσεων, μειωμένης Χρηματοδότησης και πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποπληρωμή τον ΧΡΕΟΥΣ είναι πολιτικές ξεκάθαρα μνημονιακές και θα μας βρουν όλους Δημότες, Εργαζόμενους, Αιρετούς ενωμένους μπροστά τους.
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου
1. Να πάρει απόφαση ώστε να μην εφαρμοστεί ο Νόμος στη Πράξη και να μην κατατεθεί ούτε ένα εύρώ από το Δήμο ή ΝΠΔΔ για την εξυπηρέτηση τον Χρέους.
2. Να ζητήσει πίσω όλα όσα παρακρατήθηκαν, όλα όσα μας χρωστάνε και όλα όσα δικαιούμαστε, ζητώντας τη Διαγραφή τον Χρέους εδώ και τώρα.
3. Να αναλάβει πρωτοβουλίες στα θεσμικά όργανα ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ για κλιμάκωση των αντιδράσεων μη αποκλειομένης αυτή του κλεισίματος των Δήμων ή άλλων δυναμικών ενεργειών
4. Τα μέτρα πλήτουν καίρια το λαό και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει κινητοποίηση και των Δημοτών με ανακοινώσεις και πανό σε όλο το Δήμο.
 
...προηγούμενη