τελευταίο θέμα στο webtv του Βύρωνα

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της πόλης μας.
ΒΥΡΩΝΑΣ - ΔΕΛΤΙΑ - ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 09:42
Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών συγκροτημάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της πόλης μας. Θέμα της συνάντησης ήταν οι υλικές ζημιές που έχουν προξενηθεί από αγνώστους σε Γυμνάσια και Λύκεια.
Από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχαήλ Καραγιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Βασιλοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Θανάσης Παπαθανασίου και οι Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Επιτροπής αντίστοιχα, Θέμης Τέγος και Αντώνης Γεωργαντάς.
Ο κ. Κατωπόδης, ανέφερε στους παρευρισκόμενους τις πρώτες ενέργειες που πρόκειται να λάβει η νέα δημοτική αρχή ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν μια σειρά από μέτρα όπως:
• Προστασία των Σχολικών Μονάδων με διπλές βάρδιες από τους σχολικούς φύλακες. Η πρώτη, τις πρωινές ώρες (7.00 – 15.00) και η δεύτερη, τις απογευματινές ώρες (14.00 – 22.00), έτσι ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα εμφάνισης του φαινομένου.
• Δραστηριοποίηση των Σχολικών Συμβουλίων, με διαβουλεύσεις ανάμεσα στους συλλόγους διδασκόντων και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με αντικείμενο συζήτησης τα μέτρα αντιμετώπισης των υλικών φθορών.
• Επίσκεψη του Δημάρχου στο Αστυνομικό Τμήμα για ενημέρωση των αστυνομικών αρχών της κατάστασης.
• Επισκέψεις/«περιπολίες» του Δημάρχου τις νυχτερινές ώρες σε όλες τις σχολικές μονάδες.
• Έναρξη μαθημάτων κατά της βίας από κοινωνικούς λειτουργούς, καθηγητές κλπ με τη συμμετοχή τόσο του Δήμου, όσο και των Διευθύνσεων των Σχολείων.
• Λειτουργία των Σχολικών Μονάδων κατά τις απογευματινές ώρες, με διάφορες δραστηριότητες.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, μετά τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, ζήτησε από τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις για το θέμα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση. Ο κ. Κατωπόδης επισήμανε την ανάγκη εμβάθυνσης στο πρόβλημα, την ενεργοποίηση δηλαδή της σχολικής κοινότητας σηματοδοτώντας την αλλαγή νοοτροπίας γύρω από το φαινόμενο της βίας. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή, ανέφερε σχετικά.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του Δημάρχου Βύρωνα ότι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει ό,τι είναι εφικτό για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
 
...προηγούμενη