Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αθηναίων: «μεγάλο το χάσμα με την αυτοδιοίκηση των χωρών της Ευρώπης»
ΑΘΗΝΑ
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:48
ioakeimidis_kaminis_2Το Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, συνάντησε και συνεργάστηκε μαζί του σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ο νέος Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.
Η συνεργασία  έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του κ. Γ. Ιωακειμίδη με τους 66 Δημάρχους του λεκανοπεδίου στη βάση της αλληλοενημέρωσης, της καταγραφής προβλημάτων και της  κοινής παραδοχής  ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να διεκδικήσει ό,τι έχει χάσει στα επτά τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης .
Στην συνάντηση των δύο αυτοδιοικητικών, υπήρξε συναντίληψη στα προβλήματα που χαρακτηρίζουν και επιβαρύνουν σήμερα την αυτοδιοίκηση, συμφώνησαν ότι ένα μεγάλο μέρος της κρίσης που βιώνουν οι πολίτες το διαχειρίζεται με επιτυχία η αυτοδιοίκηση μέσω των δράσεων, πρωτοβουλιών και επιλογών της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και κατέληξαν με την κοινή διαπίστωση ότι η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας υπολείπεται σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό της αυτοδιοίκησης των χωρών της Ευρώπης και τόνισαν με έμφαση ότι «αυτό το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει και οφείλουμε να το γεφυρώσουμε…»
Ακολουθούν οι πλήρεις δηλώσεις των δύο αυτοδιοικητικών.
Σε μαγνητοσκοπημένη μορφή θα τις βρείτε στο link:   https://youtu.be/ePJsBjqGDGo
Γιώργος Καμίνης,
Δήμαρχος Αθηναίων
«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι το συνάδελφό μου, τον Γιώργο Ιωακειμίδη με τον οποίο στις δύο αυτοδιοικητικές θητείες  μου είχα πλειστάκις την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του.
Τον συνεχάρην για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της ΠΕΔΑ, τα προβλήματα του λεκανοπεδίου είναι πολύ μεγάλα, χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή μια στιβαρή ηγεσία στην ΠΕΔΑ προκειμένου να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε μια Αττική που όσο περνάει ο καιρός,  τόσο τα προβλήματα πληθαίνουν και θέλουν τη συνεργασία όλων μας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης από κοινού με τα συλλογικά μας όργανα.
Είπα στον κ. Ιωακειμίδη για τον ρόλο που έχω αναλάβει, τώρα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θα ήθελα να είμαστε σε στενή συνεργασία και διάλογο προκειμένου να μπορέσουμε στο πρόγραμμα μας να περιλάβουμε όλα τα προβλήματα αλλά και την εμπειρία που έχει αποκομίσει ως μέλος της ΠΕΔΑ όλα αυτά τα χρόνια.»
Γιώργος Ιωακειμίδης,
Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη
Πρόεδρος ΠΕΔΑ
«Είναι πολύ σημαντικό που σήμερα βρίσκομαι εδώ με το Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο πλαίσιο των συναντήσεων μου με τους Δημάρχους του λεκανοπεδίου.
Είναι γνωστό πως όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η Αττική είναι καζάνι που βράζει, έχει η επαρχία τα δικά της προβλήματα αλλά η Αθήνα έχει ιδιαίτερα οξυμμένα προβλήματα και κυρίως το πρόβλημα της φτώχειας, το οποίο, ειδικά ο Δήμος Αθήνας, παλεύει επιτυχώς ως ένα βαθμό να το λύσει, δεν λύνεται όμως μόνο με τη δική μας δουλειά.
Αν η Πολιτεία δεν συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση και δεν βοηθήσει σημαντικά, δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά.
Συνεννοηθήκαμε  με το Δήμαρχο να δούμε μια σειρά από τομές που ανοίγουν αυτή την εποχή στην Αυτοδιοίκηση, τις οποίες οφείλουμε να ανοίξουμε εμείς ως ΠΕΔΑ  και ως Δήμος Αθηναίων αν δεν το κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών και να τις προωθήσουμε με μελέτες και με προτάσεις.
Δεν μπορεί να χάνεται άλλος χρόνος, αυτοδιοικητικά.  Τα επτά τελευταία χρόνια,  μας πήγαν πάρα πολύ πίσω, μεγάλωσαν το χάσμα μεταξύ της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και της αυτοδιοίκησης των χωρών της Ευρώπης και οφείλουμε να τρέξουμε όσο γρηγορότερα γίνεται.
Αυτό το χάσμα πρέπει να το καλύψουμε και οφείλει η Πολιτεία να καταλάβει ότι πρέπει να σταθεί στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται στο λαό της Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.»

 
...προηγούμενη